Huldiging Fred Pijls 6e Dan - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Meer... > Galerij > Foto's > Huldigingen
Huldiging Fred Pijls 6e Dan  Judo
DSC_4244.jpg
DSC_4247.jpg
DSC_4249.jpg
DSC_4251.jpg
DSC_4258.jpg
DSC_4260.jpg
DSC_4266.jpg
DSC_4268.jpg
DSC_4272.jpg
DSC_4280.jpg
NipponWaubachFred.jpg
Fred Pijls geslaagd voor de 6e Dan Judo.
Tijdens het examenweekend bij Nippon Waubach is hoofdtrainer Fred Pijls op 12 december gehuldigd voor het behalen van de 6e Dan Judo. Op 11 oktober slaagde hij in Wijk bij Duurstede zijn  Dan-examen. Op 22 november vond in Goirle de band- en diploma-uitreiking plaats. Fred mag zich vanaf nu scharen onder de ‘meesters’ van de judosport. De afgelopen 10 jaar heeft Fred samen met zijn trainingspartner Hugo Lumens toegewerkt naar dit 6e Dan examen. Voor het examen moest een schriftelijk werkstuk gepresenteerd, en een praktische proeve van bekwaamheid afgelegd worden. Beiden stonden in totaal 4 uur op de judomat om een 5-tal kata, een 2-tal eigen werkstukken en de algemene judo technische vaardigheden aan de vijfkoppige jury te tonen.
 

Korte judolevensloop van Fred:
Fred zette in Heerlerheide op 4 jarige leeftijd zijn eerste stappen op de judomat. In dezelfde Dojo waar zijn vader Jan Pijls judo trainde bij Martin Poglajen. Martin Poglajen werd in de jaren 60 Europees kampioen en 2e bij de wereldkampioenschappen. In zijn jeugdjaren is Fred meerdere malen Limburgs kampioen geweest. Op 12 jarige leeftijd assisteerde Fred zijn vader met judolessen en op 15 jarige leeftijd behaalde hij zijn 1e Dan. In die periode wist Fred zijn judowedstrijden, trainingsuren en assisteren bij de judolessen te combineren met zijn gymnasiumopleiding. Na het Gymnasium deed Fred de opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij werd lid van het Nationaal Militair Judo team. In die periode werd hij Nationaal Militair kampioen en behaalde hij bij de wereldkampioenschappen in Rio de Janero de 5e plaats. Na afronding van KMA-opleiding heeft Fred achtereenvolgend de opleiding jeugd-judoleider, Judoleraar A en Judoleraar B afgerond. In de periode 2000-2005 is hij lid geweest van de district-gradencommissie. In 2006 is Fred samen met Wil Luchen, Peter Demant en Theo Stoffels naar de zomer-kata cursus aan het Kodokan Instituut in Tokyo geweest. Dat was voor hem en voor de vereniging hét omslagpunt om volledig over te stappen op Kodokan-Kata. Vanaf dat moment vond elke verdieping plaats in Kodokan Kata en leidde dat ook tot het verkrijgen van de licentie van National Kata jurylid. Fred is een veel gevraagde Judoleraar om workshops in Kodokan-Kata te geven.

Dat judo voor Fred meer is dan sport blijkt uit zijn levensopvatting. Hij past namelijk de beginselen van de judosport overal toe. Ook in zijn functie als lid van de Raad van Bestuur van een zorginstelling. Het bestuur, trainers en leden van Nippon Waubach feliciteren Fred met het behalen van de 6e  Dan. Een bijzonder en onvergetelijk moment voor Fred. Voor de vereniging is hij van onschatbare waarde. 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu